top of page

Wie aan Frankrijk denkt,

denkt aan

Buiten Leven,

Anders Leven,

en dat is nu juist wat u in Les Tranchées

heerlijk kan doen!

Het domein van B&B Les Tranchées omvat 1,8 hectare. De helft van deze oppervlakte is bos, de andere helft tuin en gebouwen. Gebouwen, want Les Tranchées heeft er drie; de gerenoveerde boerderij, de creatieve atelier en de oude "porcherie".  Deze laatste dient nog haar bestemming te vinden... uw suggesties zijn welkom. 

Huizen.JPG
Avond tafel.JPG

Onder de lindenboom is het heerlijk vertoeven op warme zomeravonden. Tot laat in de avond, onder een overweldigende sterrenhemel, samenspreken over hoe de dag verlopen is. Nog even verkoelen, vooraleer de nachtrust te laten overnemen. Na 22u00 is de stilte hier oorverdovend. Natuurlijke geluiden begeleiden stilletjes de sterren op weg naar een nieuwe zonsopgang. Met zulke nachten is het heerlijk uitkijken naar een nieuwe dag.  

In de tuin voor het huis staan er verschillende fruitbomen - peren, appels, kersen, noten, kweepeer, pruimen - die hun plaatsje opeisen. Met wonderlijke bloesems in het voorjaar. De vruchten volgen later en schenken ons de meest zoete confituren of een overheerlijke appelsap. Lichtjes gesuikerd met een beetje kweepeer. Die maken dan ook vaker deel uit van het ontbijt hier op Les Tranchées. 

Fruittuin 2.JPG
Potager Lounge.JPG

De groentetuin bevindt zich achter de gerestaureerde boerderij. Ze voorziet ons de ganse zomer van heerlijke groenten, bessen en kruiden. 

Achter de groentetuin bevindt zich de vuurput. De ideale plek voor avondverhalen. De lounge kijkt uit op de vuurput en de groentetuin. Van hieruit houd je makkelijk het ganse leven in het oog, terwijl je heerlijk in de zon ligt te genieten van jouw favoriete boek.

La Douce France...! 

SI EXT CROP eigen fruit DSC02156.JPG

Bent u ook zo verzot op bloemen? Een bont bloemenborder geeft ons doorheen het jaar vele kleuren en geuren. Ze trekt bovendien vele vlinders en andere kleine diertjes aan! Goed voor iedereen ! 

In het bos, achter het huis, staan veel kastanjebomen, oude beuken en een enorme "marronnier".

Elk seizoen heeft hier zijn bijzondere charme. Wist u dat de Limousin ook bekend staat om zijn kastanjes en marrons? Kastanje likeur, kastanje puree, kastanje bloem, kastanje feest, etc ...

Fire 1.JPG
bottom of page