top of page
la-croisille.jpg
LNH BLAD GROEN.png

Rust, cultuur of sport het kan allemaal in de Limousin.
Wandelen en fietsen, kuieren op marktjes,

een tentoonstelling of een muziekfestival bezoeken.
Of toch liever naar een museum of een concert?

En af en toe gewoonweg heerlijk niks doen....
Aan u de keuze voor een boeiende, gevarieerde of rustige vakantie.

In de directe omgeving van Les Tranchées kan je eindeloos wandelen en stevig fietsen. Vanuit onze Chambre d'Hôtes start u zo het parcours van de Mont-Gargan, een tocht van 24 kilometer. Voor de geoefende wandelaar uiteraard. Wij voorzien graag voor u een kleine picknick op aanvraag. Of u fietst liever? Hier is het maken van hoogtemeters geen probleem.     

Ook voor wie niet wandelt of fietst mag een uitstap, bv. naar de Mont Gargan (732m), zeker niet ontbreken. Hier geniet je volop van zuivere lucht en van de weidsheid van de natuur.

De echte waterratten onder ons kunnen hun hartje ophalen in  diverse kleine en grote zwem-meren. Jawel, hier bestaan ze nog. Zoals le Lac de Vassivière (op 40 minuten), Lac de Barriousses (op 30 minuten) of het gemoedelijke zwemmeer van Masseret op slechts 10 minuutjes van bij ons. Pédalo, Stand-up Paddle, Canoë-Kayak op het meer of de rivier, of simpelweg "fun" voor "the kids" in het "Treign Aqua Park". U kiest. Droomt u alvast even weg bij enkele van de mogelijkheden in Treignac

SI EXT TOWN VASSIVIERE.jpg

Mooie, pittoreske, schilderachtige dorpjes verkennen? Hier zijn échte pareltjes te ontdekken: "Les plus beaux villages de la France". Waaronder Collonges-La-Rouge, Ségur- le-Château, Turenne, Curemonte, ...

Kennismaken met Madame de Pompadour en haar paardenstoeterij. Al slenterend Brantôme, het Venetië van de Périgord, ontdekken...?

Ze bevinden zich allen op nagenoeg één uur rijden van Les Tranchées. Het maakt van dit stilte plekje de ideale uitvalsbasis.

Vraag ons zeker naar ons kort overzicht van de verschillende dorpen in Nouvelle-Aquitaine, of voor de Corrèze. Uiteraard geven we u graag mee wat er allemaal bezocht kan worden bij ons in de Haute-Vienne. 

Cultuur en geschiedenis opsnuiven in Limoges, dé stad van het witte porselein, de eeuwenoude traditie van emailleren, op brocantes rondsnuisteren... 

Of Oradour-sur-Glane bezoeken, een stille getuige van de 2de wereldoorlog.

Voor wie verder terug in de tijd wil gaan is er de mogelijkheid om de route van Richard Coeur de Lion te rijden, of nog verder terug in de tijd restanten van Gallo-Romeinse nederzettingen op te sporen. 

bottom of page