top of page
ostensions 2.PNG

Gun jezelf de tijd.
"Her-adem"   "Her-beleef"   "Her-leef"

in één van onze arrangementen

Mei - Juni:

 

Het week-end van 20 en 21 mei worden op het wondermooie Lac du Causse (bij roeiers gekend als Le Petit Luzerne) de European Rowing Championships 2023 voor Junioren gehouden. Wij wensen alle Belgische en Franse roeiteams alle succes, ook voor de World Championships Rowing Junioren 2023 te Parijs op 5 en 6 augustus. 

Het week-end van 30 juni tot 2 juli vindt Te Tulle het 35ste Nuits de Nacre festival plaats met niet minder dan 30 concerten. Meer info via deze link.

Juli :

Limoges ontvangt voor de 16de keer op 8 juli de Tour de France na een etappe van 201 km. Daags nadien vertrekt de Tour de France vanuit Saint-Léonard-de-Noblat, stad van Raymond Poulidor, richting le Puy de Dôme voor een bergetappe van 184 km. Wij staan alvast aan de kant van de weg om alle Belgische fietsers een hart onder de riem te steken. Alle info over de Tour de France, vive le vélo, hier.

Muziekfestivals. De ganse zomer kunnen gasten terecht op een muziekfestival.

Van 25 tot 29 Juli:  Festival 1001 Notes à Limoges. Voor meer info, klik hier. 

Van 20 tot 23 Juli: Muziekfestival te Brives-la-Gaillarde. Voor meer info, klik hier.

 

Les Marchés des Producteurs. Kiest u liever voor een avondje gezellig eten en lokale muziek? De plaatselijke producenten zetten u alvast hun lekkerste gerechten voor. U kiest zelf door wie u zich laat verleiden. Aan gezelschap is hier geen gebrek. Het is dé uitstap voor vele plaatselijken en toeristen. De avond al dansend afsluiten? Dat kan op de tonen van de feestelijke muziek... 

Augustus :

 

Is alweer de laatste maand Les Marchés de Producteurs. Kiest u dus graag nog even voor een avondje gezellig eten en lokale muziek? De plaatselijke producenten zetten u alvast hun lekkerste gerechten voor. U kiest zelf door wie u zich laat verleiden. Aan gezelschap is hier geen gebrek. Het is dé uitstap voor vele plaatselijken en toeristen. De avond al dansend afsluiten? Dat kan op de tonen van de feestelijke muziek... 

15 Aug - Festival de Mont Gargan Voor wie van folkloristische klederdracht houdt en van mooie muziek en oude dansen, is dit een 'must'. Voor de 58ste keer gaat dit festival opnieuw door op de top van de Mont Gargan. Meer info vindt u alvast door hier te klikken. 

European Rowing Lac du Causse
Lost-in-Limoges-8-novembre-2017.jpg
Marché des Producteurs
Festival du Mont Gargan.jpg

September :

23 en 24 September: Les Montgolfiades de Rocamadour. 
Is een prachtig spektakel dat iedereen ooit eens moet hebben meegemaakt. Ook u dus. Meer info vindt u alvast door hier te klikken. 

Oktober :

17 tot 23 Oktober : Festival d' Accordéon à Chamberet. 
Chamberet wordt ook le Village d'Accordéon genoemd. Indien dit instrument u ten diepste kan beroeren, dan is dit festival absoluut iets voor u. Meer info vindt u alvast door hier te klikken. 

Oktober tem April:

 

Beleef en Bewandel. Verken ook jij graag de natuur via ellenlange wandeltochten, dan is onze regio zeker iets voor jou. Op een steenworp afstand komen hier de Camino (Route de Vézélay, Saint-Jacques-de-Compostelle), de GR440 en de GR Pays du Midi Corrézien voorbij.

Gezonde buitenlucht en lieflijk, glooiende landschappen staan garant voor ontroerende wandelingen in de groene longen van Europa. Slow down en vindt uw balans tussen geest en lichaam. Of neem deel aan ons sportief VIJFDAAGS wandelarrangement. Ideaal om het hoofd even leeg te maken. Van begin oktober tot einde april kan u dit arrangement bij ons boeken, op de dagen die voor u het beste uitkomen. U wandelt, u vindt opnieuw aarding en wij zorgen ervoor dat u het aan niets ontbreekt.  

Montgolfiades Rocamadour.jpg
Festival Accordéon.jpg
Wandelschoenen.jpg
bottom of page